PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نیم فاصله و tray layout

محسن نوروزی
۱۶ مهر ۱۳۸۶, ۲۰:۱۷
احتمالا با نیم فاصله آشنا هستید
نیم فاصله تو زبان فارسی بین اجزای یک کلمه مرکب قرار می‌گیره مثلا کتاب‌ها که بین کتاب و ها نباید یک فاصله کامل باشه و در عین حال به هم چسبیده بودن اون‌ها هم درست نیست
اون اوایل که ویندوز 98 رایج بود فارسی ساز پارسا از شرکت برنا رایانه مشکل نیم فاصله رو حل کرده بود و با زدن shift و space می‌شد نیم فاصله نوشت.
اوایل که ویندوز XP اومده بود، همه با نیم فاصله مشکل داشتن چون پارسا روی xp نصب نمی شد.
راه حل‌های مختلفی برای مشکل نیم فاصله ارایه شد.
مثلا توی word با زدن کلیدهای ctrl و خط تیره یا منها می‌شد نیم فاصله نوشت، ولی این نیم فاصله تو بقیه نرم‌افزارهای آفیس کار نمی‌کرد و اگه متن از word به اون‌ها منتقل می‌کردید به جای نیم فاصله یه علامت عجیب و غریب ظاهر می‌شد.
راه‌حل‌های دیگه‌ای هم ارایه شد که بهترینش نرم‌افزار tray layout هست.
بعد از نصب این نرم‌افزار با shift و space می‌تونید نیم فاصله بزنید.بعد از اجرای این نرم‌افزار، بلافاصله به سمت راست نوار پایین Desktop یک علامت تازه اضافه می‌شود. بدون نیاز به وارد شدن به این برنامه، از این پس در هر محیطی از ویندوز کهتایپ کنیم(Notepad یا Word یا هر محیط دیگر) امکان ایجاد «نیم‌فاصله» رانیز داریم؛ کافی‌ست به جای زدن کلید Space کلید Shift را بگیریم و هم‌زمانکلید Space را بزنیم و از فارسی‌نویسی لذت ببرید. احتمالا تا چند روز کمیکند خواهیم بود ولی اگر تحمل کنیم، خیلی زود عادت خواهیم کرد.
علاوه بر امکان ایجاد «نیم‌فاصله»، با این برنامه می‌توانیم حتیکلیدهای Keyboard (صفحه‌کلید) خود را به دلخواهِ خود تعریف کنیم. کافی‌ستروی آیکون برنامه راست‌کلیک کنیم و پس از انتخاب گزینه‌ی «آرایش صفحهکلید» قولنج صفحه‌کلیدمان را بگیریم. به این ترتیب که پس از کلیک روی«آرایش صفحه کلید» تصویری از صفحه‌کلید ما ظاهر می‌شود. روی کلید هرکاراکتر که می‌خواهیم جای آن را تغییر دهیم، کلیک می‌کنیم، در صفحه‌ی جدیدکه باز می‌شود تمام کاراکترها در دسته‌بندی‌های مختلف در اختیارمان قرارمی‌گیرد. کاراکتر دلخواه‌مان را انتخاب کرده، سپس روی گزینه‌ی «قبول» کلیکمی‌کنیم؛ به همین سادگی! بهتر است حالا که به سراغ برنامه رفته‌ایم، اعدادردیف بالای کیبورد خود را یکی یکی با اعداد فارسی جایگزین کنیم و هنگامتایپ از آن‌ها استفاده کنید تا اعداد میان نوشته‌های ما روی وب، در هرویندوزی به شکل فارسی دیده شوند.
برای آن که هر بار روی آیکون این برنامه کلیک نکنیم تا اجرا شود،می‌توانیم از روی آیکون این برنامه یک Copy با راست‌کلیک بگیریم و درFolder(پوشه‌ی) Startup ویندوز Paste یا Paste Shortcut کنیم. Startup رابه راحتی می‌توانیم بیابیم. اگر ویندوزمان XP باشد، در درایوی (Drive) کهویندوز XP نصب شده (غالبا C)این مسیر را دنبال کنیم:
Documents and Settings / All Users / Start Menu / Programs / Startup
از این پس، هر بار که کامپیوتر را روشن کنیم، نیازی به هربار اجرای برنامه نخواهیم داشت.

این نرم‌افزار رو از آدرس زیر می‌تونید دانلود کنید یا از ضمیمه همین پیغام بگیرید:
http://mohsennowruzi.persiangig.com/traylayout-1.2.rar

ضمنا با بردن ماوس رو آیکون این نرم‌افزار که کنار ساعت ویندوز هست، می‌تویند تقویم فارسی هر رو روز رو هم ببینید.

چارنبش
۱۷ مهر ۱۳۸۶, ۰۲:۲۴
سلام
راه حل من تا حالا این بوده که از ترکیب alt+0157 برای این کار استفاده میکردم.

محسن نوروزی
۱۷ مهر ۱۳۸۶, ۱۰:۴۸
سلام
راه حل من تا حالا این بوده که از ترکیب alt+0157 برای این کار استفاده میکردم.
از یادآوری تون ممنون! من این روش رو فراموش کرده بودم آخه مدت زیادی هست که از ترای لایوت استفاده می کنم.
با روشی که شما گفتید قبلا تو سایت شتاب آشنا شدم:
http://www.shetab.com/farsi/articles/farsitips.htm
فقط باید عدد0157 رو از سمت راست صفحه کلید وارد می کردیم. وارد کردن چهار تا عدد برای هر نیم فاصله یه خورده سخت بود ولی خوب می شد برای این کاراکتر یه میانبر دیگه تعریف کرد.
ولی ترای لایوت مزیت های دیگه ای هم داره مثل نمایش تاریخ شمسی یا استفاده از نوع صحیح حروف ک و ی فارسی

Reza_Sadeghi
۳۰ فروردین ۱۳۸۸, ۱۷:۲۶
این برنامه Tray Layout آخرین نسخه اش همین 1.2 هست؟
میگه روی Vista اجرا نمیشه و برای XP و 2000 هست.

من می خوام جای دکمه های ژ و پ روی keyboard ام رو با این برنامه در Vista تغییر بدهم.

محسن نوروزی
۳۰ فروردین ۱۳۸۸, ۱۸:۳۰
بله این آخرین نسخه هست، این طور که اینجا گفته شده:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%88%DB%8C%DA%A9%DB%8C%E2%80%8C%D9%BE%D8%AF%DB%8 C%D8%A7:%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%E2%80%8C%D9 %86%D9%88%DB%8C%D8%B3%DB%8Cبا دستکاری تنظیمات Compatability Mode در قسمت Properties فایل برنامه می‌تونید اون رو تحت ویستا هم اجرا کنید.
سایر برنامه‌های مرتبط رو از آدرس زیر می تونید بگیرید:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=7773

Reza_Sadeghi
۳۱ فروردین ۱۳۸۸, ۱۴:۱۸
این ویِژگی Compatibility در Vista رو فراموش کرده بودم.
ممنونم که یادآوری کردید.
درست شد.

pyoosefi
۳۰ فروردین ۱۳۸۹, ۱۴:۱۳
Compatibility در ویستا رو چطور تنظیم کنم؟

dave_elect
۱۸ شهریور ۱۳۹۰, ۱۳:۰۰
از نرم افزار
TrayLayout version 2.0.1
نيز مي‌توان استفاده نمود که من نرم افزارشو دارم
کافيست شورتکاتش رو تو startup‌ويندوز کپي کنيم سپس هر بار که ويندوز بالا مياد خودش اتوماتيک اجرا ميشه
سپس توسط اين نرم‌افزار در محيط ورد Shift+Space رو مي‌زنيم

البته قابليتهاي خوبي اين نرم افزار داره مثلا ميشه دکمه‌هاي صفحه کليد رو تغيير کرد يا حرف "ي" با نقطه رو به بي نقطه و بالعکس تبديل کرد.