PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 3D studio max

hoceyn
۱۹ مرداد ۱۳۸۸, ۲۰:۰۸
با سلام. من مدرس 3dmax هستم.
هرکسی سوال داشت تو اینجا ازم بپرسه.:confused:
لطفا اگه هم کسی مایل به آموزش دیدنه، کامنت بزاره تا هر هفته چندتا مطلب از پایه تا حرفه ای براش بزارم.;)

Javad Zarbakhsh
۲۰ مرداد ۱۳۸۸, ۰۳:۵۳
سلام دوست عزيز،

من هم مثل شما حدود 4 سال مدرس 3DS MAX و 3D Studio بودم، و بصورت حرفه ای هم کار ميکردم. اما حدود 7 سالی ميشه که زمينه ی کاريم رو عوض کردم و فقط کار علمی، صنعتی و آکادمیک می کنم. اون اواخر من با3DSMAX version 3 کار می کردم، هر چند که به تازگی ورژن 6 رو نصب کردم که به نظرم تغییر ظاهری زیادی نکرده. در هر صورت، ديگه کار حرفه ای با 3DS MAX نميکنم و فقط یه کابر معمولی هستم. حالا سه تا سوال دارم:

1. توی اين سالها چقدر 3DS MAX تغيير کرده؟ الان چه چیزهایی میشه طراحی کرد که اون موقع نمی شد؟ یادمه ما اون موقع برای جلوه های ویژه کار طراحی چهره، حرکات صورت و بدن، یا شبیه سازی غبار، دود یا شعله می کردیم. الان چه کارهای جدیدی می شه انجام داد؟

2. یادمه اون موقع بازار کار واقعی برای 3DS MAX وجود نداشت. دست زیاد شده بود و مشتریای واقعی به کیفیت اهمیتی نمیدادند. الان چطوره؟

3. برای انجام شبیه سازی های فیزیکی و مکانیکی، آیا امکاناتی مثل المان محدود اضافه شده؟ هنوز برنامه نویسی MAX Script هست؟

یه سوال متفرقه هم دارم. آیا روش راحتی سراغ دارید که بشه یه طراحی سه بعدی رو در یه فایل ppt یا pdf قرار داد؟

با تشکر
جواد

hoceyn
۲۲ مرداد ۱۳۸۸, ۲۳:۴۱
چند تا سوال دارم
سلام دوست عزيز،

من هم مثل شما حدود 4 سال مدرس 3DS MAX و 3D Studio بودم، و بصورت حرفه ای ...

با سلام
1. من شروع كارم با 3DS Max ver 6 بود و متاسفانه با نسخه هاي قبليش آشنايي زيادي ندارم. اما ازقبل نسخه 5 تا 3dmax 2009 مي دونم تغييرات به ظاهر كم ولي به كاربرد زيادي ايجاد شده. از اشيا ء Geometry گرفته تا محيط هاي ويرايش و rector‌ ها و spline ها و Modifier ها. همشون رو مي تونيد تو What's New برنامه بخونيد. البته رندرش هم به نظرم سريعتر شده. توي گذينه هاي اشيا قابل ويرايش هم چيزاي جديدي به چشم مي خوره. البته شنيدم كه Mental Rayو Raytarace هم تغييركرده كه چون بعد از ver 7 از اين گذينه ها استفاده نكردم در موردش نظري نمي دم. الان هم مثل همون موقع، همه چيز ميشه ساخت اما كيفيت و تشابه به واقعيت بيشتر شده كه به نظرم دليلش ايده هاي جديد طراحيه، نه ابزار هاش.
2. والا بازار پر درآمد و كم پيشنهاد. يعني اگه كاري باشه مايش زياده اما كو كار؟ شرايط اقتصادي مردم و شركت ها بنا به دلايلي كه خودتون مي دونيد بس ضعيفه. راستش سه بعدي ساز متوسطم كم داريم چه برسه به حرفه اي! تو كارخونه اي كه من جديدا به عنوان طراح براش كار مي كنم قرار بود قبل از من يه سه بعدي ساز از تركيه بياره. دراون موردم بگم كه بستگي به مشتري داره. اصولا مشتري كه پول خوب مي ده كار در حد جلوه ويژه هالي وود مي خواد!:D

3. منظورتون از مكانيكي و فيزيكي نمي فهمم. اما از اونجايي كه Rector ها اوج شبيه سازي ايده هاي فيزيكي رو به انيميتور مي ده بهتون بگم كه الان نسخه 3.2 اومده كه كارايي بهتري داره. در مورد max script هم بله. هست.

متفرقه:. والا اگه منظورت محيط سه بعديه كه نه. فايل *.3DS رو كه Import نميكنن.‌اما من واسه وب سايت اول فايل *.3DS رو مي سازم. بعد با برنامهSwift 3D فايل ها رو باز مي كنم و رندر مي كنم. دو نوع رندر داره هم Vector و هم Raster. خروجي هم با پسوند SWF كه فايل Flash Shock wave‌ هست امكان پذيره كه هم وارد PowerPoint ميشه و Adobe Reader .:cool:

Javad Zarbakhsh
۲۳ مرداد ۱۳۸۸, ۲۰:۰۹
مرسی.
جوابه سؤالاتم رو گرفتم. اما ميشه در مورد Rector بيشتر توضيح بديد. برای من چيزه جديديه.

Javad Zarbakhsh
۲۳ مرداد ۱۳۸۸, ۲۰:۱۷
در مورد اون سؤالی که در ارتباط با سه بعدی در پی دی اف پرسيدم. يه کم بيشتر توضيح ميدم.

هدف من اينه که ميخوام کاری بکنم شبيه به کاری که نرم افزار Strata3D انجام ميده، که ميشه يه فايل پی دی اف درست کرد و موقع ديدن فايل پی دی اف ميشه اون عکس سه بعدی رو چرخوند، زوم کرد و غيره. آيا اين مسيری که شما توضيح داديد هم همين کار رو ميکنه؟

مرسی،
جواد

http://www.strata.com/

hoceyn
۲۵ مرداد ۱۳۸۸, ۰۰:۰۹
سلام ، شرمنده جوابم دير شد. خيلي Buzzy بودم.
Rector يك نوع برنامه جانبي كه براي دادن خاصيت هاي فيزيكي به مواد از اون استفاده مي شه. توي about ش هم نوشته از شركت havoc. يعني كار شركت Descreet ويا جديدا Autodesk نيست. Rector ها به اشيا ي فيزيكي قابليت عكس العمل هاي واقعي نسبت به نيرو ها رو مي دن. جاشون هم سمت راست پنجره ي 3Dmax هستش. شايد آيكون توپ يا لباسش نظرتون رو جلب كرده باشه. مثلا با collection توپ مي تونيد خاصيت جسم نرم و فرو رونده رو به اشيا بدين تا در مقابل نيرو يا مقاومت تو بره. وهمينطور بقيه...
قسمت جالبش اينه كه مي تونيد يه Force مثل Motor‌رو به همراه شي به ) Rector‌ مثلا اوني كه شبيه لباسه) پيوند بدين تا وقتي Motor فعال مي شه شي فيزيكي مثل لباس واقعي موج ميگيره و چروك بشه!!!:eek:

hoceyn
۲۵ مرداد ۱۳۸۸, ۰۰:۱۱
نگاه كنيد من متاسفانه با Strata 3D كار نكردم اما راه كارم اينه::)
يه شي 3D max رو مي سازيم و با پسوند 3DS ، Export مي كنيم. بعد با برنامه Swift 3D با كيفيت فوق العلده به فايل SWF‌تبديلش مي كنيم. حالا كافيه يكم Macromedia Flash يا Swish max بلد باشين و به كد نويسي با Action Script تسلط نسبي داشته باشيد تا بتونيد هركاري كه مي خواايد در جهت نمايش اون انجام بدين. ولي يادتون باشه هرچي ديده ميشه بايد از قبل رندر شده باشه.
:Dاگه پروژه اي داريد بعد از اينكه فايل 3DS رو طراحي كرديد برام ايميلش كنيد تا برنامه ي فلش مشاهده همه جانبش رو براتون طراحي كنم.

Javad Zarbakhsh
۲۶ مرداد ۱۳۸۸, ۱۸:۵۴
دقیقا به نکته ی خوبی اشاره کردید. راهكار معمولی این هست که اول باید رندر انجام بشه و بعدش می شه با یه کم دردسر اون رو در یک فایل پی دی اف آورد. مشکل این راه حل اینه که حجم اطلاعات افزایش پیدا می کنه، که برای خیلی از کابردها مناسب نیست. یه اشکال دیگه هم داره که امکاناتی مثل حرکت در جهت دلخواه دوربین توی مدل سه بعدی را باید بی خیالش شد.

یه راهکار نصف و نیمه هم خودم پیدا کردم که برای وارد کردن شکل سه بعدی در صفحات اینترنت به کار می ره. خیلی ساده فایل 3DS را با پسوند WRL یا VRML ذخیره میکنید و فایل را در موزیلا با اینترنت اکپلورر می بینید. البته باید پلاگ این مناسبش نصب بشه. اگه می شد همین کار رو توی يه فايل پی دی اف بدون دردسر و بدون هزینه انجام داد خیلی خوب می شد.
البته نرم افزار Strata3D هم خیلی گرون نیست. باید یه برآورد هزینه بکنم.

باز از جوابی که دادید تشکر می کنم.
جواد

hoceyn
۲۶ مرداد ۱۳۸۸, ۲۳:۴۵
موضوع جالبيه. بيا سر اين موضوع تحقيق كنيم. من روي برنامه هاي تحت فلشي كه 3DS رو Import مي كنن فعلا تحقيق مي كنم. يادمه يه برنامه بود كه ...:confused:

Javad Zarbakhsh
۲۷ مرداد ۱۳۸۸, ۱۷:۲۴
خيلی خوبه اگر بتونيم توي اين زمينه تحقيق کنيم و يه کاری بکنیم و چيزی هم ياد بگيريم. البته به شرط اينکه تحقيق حرفه اي باشه و هدف و برنامه رو دقیق مشخص کنیم. قضيه ی تفاوت بين search و research هستش.

اگه واقعا هستی، من هم هستم.
جواد

hoceyn
۳۰ مرداد ۱۳۸۸, ۲۳:۰۹
;)
پيداش كردم!!!
برنامه قدرتمند وسودمند 3D Flash animator 4 Realese 5 !!!
من آبجكت 3DS رو توش Import‌كردم. فوق العاده بود. شي مثل بقيه Object ها با فايل لود ميشه و با Action Script خود برنامه ميشه چرخوندش و ...
اما چنتا بدي داره
1.محيط برنامه اصلا شبيه Flash نيست. يعني Timeline نداره (شايدم من نديدمش!)
2.action scriptش يه مشكل داره. اونم اينه كه اين كد ها مشابه كد هاي برنامه نويسي Flash نيست چون اصلا flash شي سه بعدي نداره. برنامه هم Refrence براي كدهاش نزاشته. منم نتونستم جز چندتا گردش معمولي كاري باهاش بكنم.(البته 30 دقيقه بيشتر باهاش كار نكردم)
3.براي Object ها حرفه اي كه مش هاي سنگيني داره برنامه تا حد خيلي زياد كند ميشه.

بازم Research ي بود ما هستيم! رو ما حساب كن! :D :cool: